حقوق تجارت
✅راننده تاکسی ای که ماشین متعلق به خود را می راند و فعالیتش در قالب ساختاری سازماندهی شده قرار ندارد،متصدی حمل و نقل تلقی نمی گردد و تاجر نیست.
✅در صورتی که اگر کسی وسایل حمل و نقل متعددی داشت و به وسیله رانندگانی که استخدام می کند امر حمل و نقل را انجام دهد،اگرچه خودش هم یکی از وسایل مزبور را براند،تاجر محسوب می شود.
✅هرکسی براتی را امضاء کند به هر عنوانی که باشد عمل تجاری انجام داده است.
✅اگر همان شخص امضای برات را شغل معمول خویش قرار ندهد با این عمل تجاری،تاجر تلقی نمی شود.
✅در حقوق ایران می توان گفت که اعمال صدور،ظهر نویسی،قبول و ضمانت برات از اعمال تجاری است،ولی کسی که به صورت غیرحرفه ای. به این اعمال میپردازد تاجر محسوب نمی شود.
✅اگر کسی به نام و حساب دیگری عمل تجاری انجام دهد، آن عمل آمر را تاجر تلقی می کند،نه انجام دهنده آن را.(آمر:شخصی که انجام دهنده ی کار به دستور او یا همان آمر عمل می کند)
✅بند ۳ ماده ۳ تجارت:کلیه معاملاتی که اجزا یا خدمه یا شاگرد تاجر برای امور تجارتی ارباب خود می نماید تجاری است،منظور این است که انجام دادن این اعمال برای ارباب تجاری است،نه برای افرادی که به آنها مبادرت می کنند.
✅مدیران شرکتهای تجاری نیز اگرچه معاملات مربوط به شرکت را خود آنها انجام می دهند چون این معاملات به نام و حساب شخص حقوقی انجام می شود، مدیران تاجر محسوب نمی شوند.
⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw