logo
logo
تشریح دستاورد‌ها و برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم

✅تشریح دستاورد‌ها و برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۶/ تهیه دستورالعمل نحوه ارائه آمار جرایم نیروهای مسلح

خبرگزاری میزان- مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی سازمان قضایی نیروهای مسلح به تبیین دستاوردهای پیشگیری از وقوع جرم در سال ۱۳۹۵ پرداخت و برنامه‌های سال ۱۳۹۶ را تشریح کرد.

?اهم اقدامات و دستاوردهای سازمان قضایی نیروهای مسلح

صالحی در پاسخ به سئوالی درباره اهم اقدامات و دستاوردهای سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: یکی از مهمترین موارد ابلاغ «ملاحظات اساسی در پیشگیری از بروز جرایم و تخلفات» در اسفند ماه سال گذشته توسط ریاست ستاد کل نیروهای مسلح است، این ابلاغیه یکی از مهم‌ترین اقدامات در حمایت از فعالیت‌های پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح طی سال‌های گذشته بوده است.

وی افزود: در این ابلاغیه سرلشگر باقری طی نامه‌ای خطاب به ۱۲ نفر از فرماندهان و مسئولان عالی نیروهای مسلح، ۱۴ دستور صادر کردند که ۸ مورد آن در حمایت از فعالیت‌های پیشگیری از وقوع جرم است.

?اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح بر محور پیشگیری استوار است

صالحی تصمیمات مهم کمیسیون عالی پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات نیروهای مسلح را یکی دیگر از اقدامات برجسته در حوزه پیشگیری از جرایم در سال ۱۳۹۵ برشمرد و افزود: در آخرین جلسه این کمیسیون در سال گذشته راهکارهای فرا استانی در خصوص جرم فرار از خدمت جمع‌آوری‌شده از سراسر کشور که تصمیم‌گیری درباره آن‌ها در سطح کلان می‌بایست صورت پذیرد جهت اظهارنظر به نیرو‌ها ارسال شد.

?تهیه دستورالعمل نحوه ارائه آمار جرایم نیروهای مسلح

وی با اشاره به تهیه دستورالعمل نحوه ارائه آمار جرایم نیروهای مسلح در سال ۹۵ گفت: به‌واسطه اختلافات آماری موجود، ضروری بود که هماهنگی در این زمینه به وجود آید تا در بحث رصد جرایم و ارزیابی پیشرفت برنامه‌های پیشگیری از جرم، دقیق عمل کنیم.

صالحی رشد کمی و کیفی برگزاری مجامع و شوراهای استانی و مشارکت فعال فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح را از دیگر دستاوردهای پیشگیری از وقوع جرم در سال ۹۵ برشمرد و افزود: تعداد شرکت‌کنندگان در مجامع از ۶۲۷۲ نفر در سال ۱۳۹۴ به ۶۶۹۷ نفر در سال ۱۳۹۵ رسید و حدود ۷ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه در هر ۳۱ استان میزبانی مجامع را نیروهای مسلح برعهده داشتند، افزود: از این تعداد ۱۶ میزبانی ناجا، ۹ میزبانی سپاه، ۴ میزبانی ارتش و ۲ میزبانی را وزارت دفاع متحمل شدند، درحالی‌که سازمان آمادگی برگزاری مجامع در ۱۰ استان را داشت.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و عفو و بخشودگی گفت: از سال ۱۳۷۷ تا پایان سال ۱۳۹۵ مجموعاً ۶۵۷ مجمع استانی و از سال ۱۳۸۷ تا پایان سال ۱۳۹۵ جمعاً ۶۵۱ شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم در سراسر کشور برگزار و در سال ۱۳۹۵ نیز ۱۱۳ کمیسیون تخصصی در یگان‌های نظامی و
انتظامی برپا شده است.
وی از تقویت ظرفیت رسانه‌ای در حوزه پیشگیری از جرم خبر داد و افزود: پیامک‌های متنوع با محتوای جدید بدین منظور پیش‌بینی‌شده و مخاطبان بیشتری شامل اعضای کمیسیون‌های تخصصی پیشگیری از جرم یگان‌ها، اعضای کمیسیون‌های تخصصی قضات و کارشناسان پیشگیری از وقوع جرم را در بر خواهد گرفت و هر هفته یک پیامک برای مخاطبان ارسال می‌شود همچنین زیرپرتال پیشگیری از جرم نیز فعال خواهد شد.

?تشکیل هیئت‌های اندیشه ورزی پیشگیری از وقوع جرم

صالحی از ارائه پیشنهادهایی برای تغییر نگرش سازمان در تدوین برنامه ۵ ساله پنجم پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح خبر داد و گفت: کاهش تصدی‌گری سازمان در پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح یکی از این پیشنهاد‌ها است، چون خوشبختانه نهاد‌ها و ساختارهایی در نیروهای مسلح بدین منظور تشکیل‌شده که نیازی نیست بدین شکل ادامه دهیم بلکه در قالب همکاری، همفکری و مشورت کار را پیش خواهیم برد و بر پیشگیری‌های کیفری و قضایی تمرکز کنیم.

صالحی «عملیاتی کردن راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم ایراد ضرب‌وجرح» را موضوع برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم سال ۱۳۹۶ عنوان کرد.

?در موضوع قاچاق کالا به‌خصوص در استان‌های مرزی جرایم مرتبط با این جرم را در دستور کار قرار دارد.

?کنترل جرم فرار از خدمت طی ۳ سال از اهداف اداره کل پیشگیری از وقوع جرم بوده، بدین منظور روسای سازمان‌های قضایی و دادستان‌های نظامی بر اساس آمار فرار از خدمت سه سال گذشته همچنین پیش‌بینی یگان‌ها برای کاهش آمار این جرم در سه سال آینده یعنی ۹۶، ۹۷ و ۹۸ را اعلام کنند و هر سه ماه یک‌بار در شوراهای استانی رشد و کاهش این جرم را بررسی و فرماندهان علل موفقیت یا عدم موفقیت خود را اعلام نمایند و هر شش ماه به مرکز گزارش کنند.
 

کانال تلگرامی موسسه حقوقی عدل آوران آرسیس:

@arsislaw

موضوعات