✅قولنامه نویسی مغازه چگونه است؟
اجاره یکی از رایجترین قراردادهایی است که در کشور منعقد میشود هرچند قانون مدنی به عنوان قانون عام و قانون روابط موجر و مستأجر به عنوان قانون خاص، مهمترین قوانین حاکم در قراردادهای اجاره هستند، برخی افراد، آگاهی چندانی از قوانین نداشته و همین موضوع باعث میشود تا گاهی در تنظیم قراردادهای اجاره دچار اشکال شوند.
معیارهای زیر در اجاره کردن یک ملک تجاری بسیار اهمیت دارند
- کاربری ملک
- نوع ملک و منطقهی آن
- متراژ ملک
- حداکثر بودجه
- دسترسیها
نکات لازم در قولنامه مغازه
- مدت اجاره در آن قید شده باشد.
- در دو نسخه تنظیم شده باشد.
- به امضای موجر، مستأجر و دو نفر شاهد رسیده باشد.
مدت قرارداد
در قرارداد اجاره مغازه حتماً باید از ابتدا به مدت زمان قرارداد توجه کنید. اگر کسب و کار شما دارای یک برند است و قرار است با این برند مطرح شوید، باید به فکر یک جای بلندمدت باشید؛ زیرا با تغییر مکان درصد زیادی از مشتریان قبلی خود را از دست خواهید داد و ممکن است تحمل ضررهای جبرانناپذیری شوید.
این مسئله برای اجاره مغازه در تهران و شهرهای بزرگ اهمیت بیشتری دارد و لازم است که موجر را از قبل در جریان زمان موردنظر خود قرار دهید.
مبلغ اجاره
یک اشتباه بزرگ برخی صاحبان کسب و کارها این است که با حداکثر بودجهای که میتوانند بپردازند، قرارداد را تنظیم میکنند تا بتوانند بهترین مغازهی مورد نظر را اجاره کنند.
اما باید دانست که معمولاً هر سال و با تمدید قرارداد اجاره، مبلغ اجاره افزایش خواهد یافت و اگر شما در دورهی اول قرارداد تمام توان مالی خود را بکار گیرید، در دورههای بعدی با مشکل مواجه خواهید شد. بنابراین بهتر است بر روی مبلغی توافق کنید که در دورههای بعد در صورت افزایش اجاره بها، بتوانید آن را بپردازید.
شرایط کار در مغازه
حتماً قبل از بستن قرارداد اجاره مغازه صاحب ملک را از جزییات دقیق شرایط کار و نوع اجناسی که میخواهید بفروشید، مطلع کنید. ممکن است صاحب ملک حساسیتهای ویژهای داشته باشد و مغازهاش را تنها برای برخی از کاربریها اجاره دهد.
شغلهایی مانند رستوران و فست فود آلودگیهای خود را دارند و از قبل مؤجر را در جریان این موضوع قرار دهید تا بعداً در حین مدت اجاره با مشکلی مواجه نشوید.
تعمیرات و هزینه های آن
به موجب ماده ۴۸۶ قانون مدنی، تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستاجره برای امکان انتفاع از آن لازم است به عهده مالک است مگر آن که شرط خلاف شده یا عرف بلد بر خلاف آن جاری باشد و همچنین است آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستاجره لازم می باشد. بنابراین، در هر مورد برای تعیین مسوول پرداخت هزینه ها، باید ابتدا به قرارداد و سپس به عرف محل رجوع کرد.
? برای خواندن مطالب بیشتر به سایت ما سر بزنید
? لبنک عضویت در بزرگترین کانال تخصصی حقوقی در تلگرام