logo
logo
نقش بیمه وکالت و مشاوره حقوقی

✅نقش بیمه وکالت و مشاوره حقوقی، آثار و تبعات آن در توسعه کانونهای وکلا

——————-
? اجباری شدن وکالت و توسعه کانونهای وکلا یکی از آرمانهای جامعه حقوق دان، و تبعات و اثرات آن بر هیچ شخصی پوشیده نیست.

? خدمات وکلا منحصرا به ورود در محاکم قضایی و ایفا نقش در دعاوی بین اشخاص نیست.

? وکلا با دارا بودن پتانسیل عظیم و دانش تخصصی خود می توانند نقش بسیار موثر و پیشگیرانه ای در بروز اختلافات حقوقی اشخاص ایفا نمایند.

? در صورت ایجاد زمینه های لازم وکلا می توانند دانش و نقش سازنده خود را در امور اقتصادی و بازرگانی تجار،  تنظیم قراردادها،  معاملات و خرید و فروش املاک، ساماندهی امور بین اشخاص با وزارتخانه‌ها،  سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی و غیره،  نهاد داوری و حل و فصل اختلافات،  وکیل خانواده و سایر موارد خدمات خود را به شهروندان ارائه نمایند.

? صنعت بیمه کشور در حال حاضر توسط شرکتهای بیمه با دریافت حق بیمه مقرر نسبت به جبران هزینه های سنگین مربوط به پزشکان و هزینه‌های سنگین بیمارستانی،  داروخانه‌ها و خسارات ناشی از سیل و زلزله،  حمل و نقل و تصادفات و سایر موارد تحت پوشش ( که روز بروز نیز در حال گسترش است)  خدمات مناسبی را به شهروندان ارائه می نمایند.

? در یک مقایسه کارشناسی و با مراجعه به آمارهای سالیانه ارائه شده مبالغ پرداختی از سوی شرکتهای بیمه و پرداختهای انجام شده، هزینه و دستمزد خدمات وکلا اعم از مشاوره و تنظیم قراردادها و دستمزد حق الوکاله دعاوی با توجه به ورودی سالیانه پرونده ها به محاکم قضایی درصد بسیار کمی در مقابل موارد سنگین تحت پوشش شرکتهای بیمه است.

? با پیگیری مسئولان و افزایش تعرفه جدید حق الوکاله متناسب با شرایط روز و بررسی جدی از سوی کارشناسان و متخصصان در امور بیمه،  بنظر و به سهولت و با پرداخت حق بیمه مختصر جداگانه و یا همراه حق بیمه درمان ( بصورت توامان و تغییر نام آن به بیمه امور رفاهی، خدماتی شهروندان)  عموم مردم می توانند از کلیه خدمات بیمه وکالت و مشاوره حقوقی نیز بهره مند گردند.

? با این تدبیر کارشناسی،  تصویب و الحاق حق بیمه امور خدمات وکالت و مشاوره،  بدون نیاز به الزام و اجباری شدن وکالت و اجبار شهر وندان به مراجعه به وکیل و با پرداخت حق بیمه مختصر، ارتقاء و توسعه فرهنگ مراجعه به وکیل و برخورداری از خدمات وکلا به عموم شهروندان و جامعه فراهم خواهد شد.

? در تبیین توجیه و منافع تحت پوشش قرارگرفتن بیمه خدمات وکالت و مشاوره حقوقی و آثار و تبعات آن در توسعه کانونهای وکلا موارد زیر درخور تامل است ”

۱ – ارتقاء امنیت روانی و اجتماعی شهروندان
۲ – سلامت روابط اجتماعی،  اقتصادی ، بازرگانی و تجاری
۳ – توسعه و رونق اقتصادی
۴ – ارتقاء حمایت از اقشار آسیب پذیر و افزایش رفاه عمومی شهروندان
۵ – افزایش خدمات مشاوره ای، فرهنگ مراجعه به وکیل،  ایجاد وکیل و مشاوره خانواده  بدون نیاز به الزام قانونی و اجباری نمودن مراجعه به وکیل
۶ – الزام وزارتخانه ها سازمانها، نهادهای عمومی، موسسات دولتی و غیر دولتی و سایر مراجع به برخورداری از خدمات وکلا
۷ – ایجاد زمینه اشتغال برای فارغ  التحصیلان رشته حقوق با افزایش حد نصاب سالیانه صدور پروانه وکالت
۸ -توسعه نهاد داوری در کانونهای وکلا و افزایش تمایل اشخاص به حل و فصل اختلافات خود از طریق داوری توسط وکلای تخصصی
۹ – کاهش بودجه مربوط به وکالت های تسخیری از سوی قوه قضائیه
۱۰ – توسعه نظم عمومی و احترام و رعایت قوانین و مقررات از سوی اشخاص در تعا ملات حقوقی خود
۱۱- بازده  بهتر صنعت بیمه و شرکت های بیمه با تحت پوشش قرارگرفتن بیمه خدمات وکالت و مشاوره حقوقی
۱۲ – شفافیت مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی و در آمد های عمومی

? در خاتمه با دقت و امعان نظر در موارد فوق که گوشه ای از امکان توسعه کانون‌های وکلا ، استفاده از ظرفیت های موجود،  ایجاد زمینه اشتغال و فراهم شدن ارائه خدمات مشاوره ای برای شهروندان در سطح وسیع تر و نهایتا منجر به ارتقاء جایگاه و شان وکلای محترم خواهد شد.
بنا بر این از همه دست اندرکاران محترم  بالاخص قوه قضاییه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی،  جامعه حقوقدانان و کانون های وکلا و اتحادیه سراسری کانون های وکلا و وکلای معظم و همه کارشناسان و شرکتهای بیمه انتظار می رود،  در خصوص موضوع بررسی و با تنظیم و تصویب لوایح نسبت به ارائه و توسعه خدمات وکالت و مشاوره ای به عموم شهروندان و افزایش رفاه عمومی نقش سازنده خود را برای آیندگان ایفا نمایند / وکیل هوشنگ دوراندیش

 

کانال تلگرامی موسسه حقوقی عدل آوران آرسیس:

@arsislaw

موضوعات