✅چند نکته درمورد قرارداد کار بین کارگر و کارفرما
۱⃣مشخصات فردی و سجلی کارفرما و کارگر و آدرس محل سکونت در قرارداد ذکر میشود.
۲⃣مدت قرارداد در قراردادهای موقت باید تعیین شود، در غیر این صورت قرارداد دائمی تلقی میشود. تاریخ شروع قرارداد در قراردادهای دائم و موقت ذکر میشود و میزان کار در قرارداد معین مشخص شود.
۳⃣نوع کار و شغلی که کارگر باید در آن اشتغال یابد تعیین میشود.
۴⃣محل کار در قرارداد ذکر میشود.
۵⃣ساعات کار در قرارداد کار مشخص میشود، که در روز حداکثر ۸ ساعت است و بیش از آن اضافهکار محسوب میشود و باید برای آن فوقالعاده اضافهکار پرداخت شود.
در این ارتباط با توجه به اینکه برابر قانون حداکثر ساعات کار در هفته ۴۴ ساعت است، تنظیم ساعات کار در هفته با توافق تعیین میشود. ساعات کار برای کارهایی که به صورت نوبتی انجام میپذیرد در ماه ۱۷۶ ساعت است.
۶⃣میزان مزد و حقوق فرد تعیین و نحوه پرداخت آن مشخص میشود. حقوق فرد نمیتواند از حداقل دستمزد تعیینشده توسط شورای عالی کار کمتر باشد. طریقه پرداخت مزد (روزانه، هفتگی یا ماهانه) باید روشن باشد.
۷⃣وضعیت بیمه مشخص و بر پرداخت حقبیمه کارگر به سازمان تامیناجتماعی تاکید شود. در این ارتباط نیز باید حقوق واقعی فرد مبنای کسر حقبیمه قرار گیرد و نباید از حداقل حقوق سال مربوطه کمتر باشد. نرخ حقبیمه در کارگاههای مشمول قانون کار و تامیناجتماعی ۳۰ درصد است که ۷ درصد آن سهم کارگر و ۲۳ درصد آن سهم کارفرماست.
از مواردی که کارفرما میتواند از حقوق کارگر کسر کند، حقبیمه سهم کارگر است که کارفرما باید به انضمام سهم خود، آن را تا آخرین روز ماه بعد به شعب سازمان تادیه کند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد شد. جریمه تاخیر برای عدم ارسال لیست حقبیمه کارکنان ۱۰ درصد، و برای عدم پرداخت مبلغ حقبیمه مقرر به ازای هرماه ۲ درصد است/منبع: تامین اجتماعی
🔴 برای خواندن مطالب بیشتر به سایت ما سر بزنید
🔴 لبنک عضویت در بزرگترین کانال تخصصی حقوقی در تلگرام