logo
logo
طرح شکایت جهت انتشار تصاویر خصوصی افراد در فضای مجازی

#انتشار_تصاویر_خصوصى_در_فضاى_مجازى

✅طرح شکایت جهت انتشار تصاویر خصوصی افراد در فضای مجازی

?گسترش استفاده از فضای مجازی این تصور را برای عده­‌ای از شهروندان به وجود آورده­‌است که هیچ نظارتی بر نحوه­‌ی رفتار آن­ها در این محیط وجود ندارد و به عبارتی آن را امپراطوری خود می‌­دانند در حالی که باید بدانیم قانون در فضای مجازی هم چتر نظارتی خود را بر رفتارهای اعضای جامعه گسترانده­‌است و زندگی در این دنیای هرچند مجازی هم بایدها و نبایدهای خود را دارد! در داستان یک پرونده­‌ی امروز با ما همراه باشید تا پرونده­‌ی نمونه­‌ای از قانون­‌شکنی­‌ها را در فضای مجازی مرور کنیم. مطالعه این پرونده کمک می­‌کند تا بدانیم اگر نسبت به رفتار یک شخص در فضای مجازی شکایت داشته باشیم، باید برای شکایت به کجا مراجعه کنیم.

خانم لشکری و آقای مهربان که مدتی است با هم ازدواج کرده­‌اند و در شهرستان م. سکونت دارند، حالا راهی دادسرای محل زندگی­‌شان شده­‌اند تا از آقای سربازی شکایت کنند. آنها می­‌گویند که آقای سربازی که در شهرستان س. ساکن است، در اسفند ماه ۱۳۹۲ تصاویر خصوصی­­‌شان را در صفحه فیس­بوک خود گذاشته و با نسبت دادن کارهای ناشایست آبروی‌­شان را برده­‌است. علاوه‌­براین، آقای سربازی با گذاشتن این عکس‌­ها خانم لشکری را تهدید کرده که از همسرش طلاق بگیرد. آن­ها می­‌گویند که این عکس­‌ها هنوز هم در صفحه­‌ی فیس­بوک او وجود دارد. پس از طرح شکایت، پرونده به دادسرای شهرستان م. ارجاع شد. بازپرس پرونده که وظیفه انجام تحقیقات لازم در خصوص پرونده را دارد، پس از مطالعه‌­ی پرونده این‌طور اظهارنظر کرد که صرف­‌نظر از اینکه جرمی اتفاق افتاده‌­است یا خیر، این دادسرا صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و باید این شکایت در دادسرای شهرستان س. مطرح می­‌شد. دادستان هم با این تصمیم بازپرس موافقت می‌­کند و پرونده به دادسرای شهرستان س. فرستاده می­‌شود. دادسرای شهرستان س. پس از ارجاع پرونده آقای سربازی را تحت بازجویی قرار داد اما این دادسرا هم پس از انجام بررسی­‌های لازم این‌طور اظهارنظر کرد که چه این جرم اتفاق افتاده باشد و چه جرمی اتفاق نیفتاده باشد، دادسرای شهرستان س. صلاحیت رسیدگی را ندارد و طبق قانون دادسرای شهرستان م. صالح به رسیدگی است. با توجه به اینکه در این مورد اختلاف در صلاحیت به وجود آمده بود، پرونده به دیوان­‌عالی­‌کشور فرستاده شد.
آقای سربازی که ساکن شهرستان س. است، در این شهرستان عکس­‌های شخصی خانم لشکری و همسرش را در صفحه فیس­بوک خود گذاشته و این دو نفر که ساکن شهرستان م. هستند، در این شهرستان این تصاویر را دیده‌اند. حالا دیوان‌عالی‌کشور باید به این پرسش پاسخ دهد که جرم در کجا اتفاق افتاده و شاکیان پرونده باید در کجا شکایت خود را مطرح می­‌کردند؟ دیوان عالی کشور برای رسیدگی به این اختلاف جلسه‌­ای تشکیل داد. رأی دیوان این بود که این جرم در شهرستان س. که آقای سربازی در آن ساکن می­‌باشد و در آن هم این تصاویر را در صفحه فیس بوک خود گذاشته، واقع شده‌­است. پس خانم لشکری و همسر ایشان باید برای شکایت خود را در این شهرستان مطرح می‌­کردند. در نتیجه برای طرح شکایت نسبت به اشخاصی که در فضای مجازی مرتکب جرم می‌شوند باید در محلی صورت بگیرد که در آن محل این کار انجام شده­‌است/منبع:سایت مرکز آموزش قوه قضاییه

⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw

موضوعات