#انتشار_تصاویر_خصوصى_در_فضاى_مجازى
✅طرح شکایت جهت انتشار تصاویر خصوصی افراد در فضای مجازی
?گسترش استفاده از فضای مجازی این تصور را برای عدهای از شهروندان به وجود آوردهاست که هیچ نظارتی بر نحوهی رفتار آنها در این محیط وجود ندارد و به عبارتی آن را امپراطوری خود میدانند در حالی که باید بدانیم قانون در فضای مجازی هم چتر نظارتی خود را بر رفتارهای اعضای جامعه گستراندهاست و زندگی در این دنیای هرچند مجازی هم بایدها و نبایدهای خود را دارد! در داستان یک پروندهی امروز با ما همراه باشید تا پروندهی نمونهای از قانونشکنیها را در فضای مجازی مرور کنیم. مطالعه این پرونده کمک میکند تا بدانیم اگر نسبت به رفتار یک شخص در فضای مجازی شکایت داشته باشیم، باید برای شکایت به کجا مراجعه کنیم.
خانم لشکری و آقای مهربان که مدتی است با هم ازدواج کردهاند و در شهرستان م. سکونت دارند، حالا راهی دادسرای محل زندگیشان شدهاند تا از آقای سربازی شکایت کنند. آنها میگویند که آقای سربازی که در شهرستان س. ساکن است، در اسفند ماه ۱۳۹۲ تصاویر خصوصیشان را در صفحه فیسبوک خود گذاشته و با نسبت دادن کارهای ناشایست آبرویشان را بردهاست. علاوهبراین، آقای سربازی با گذاشتن این عکسها خانم لشکری را تهدید کرده که از همسرش طلاق بگیرد. آنها میگویند که این عکسها هنوز هم در صفحهی فیسبوک او وجود دارد. پس از طرح شکایت، پرونده به دادسرای شهرستان م. ارجاع شد. بازپرس پرونده که وظیفه انجام تحقیقات لازم در خصوص پرونده را دارد، پس از مطالعهی پرونده اینطور اظهارنظر کرد که صرفنظر از اینکه جرمی اتفاق افتادهاست یا خیر، این دادسرا صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و باید این شکایت در دادسرای شهرستان س. مطرح میشد. دادستان هم با این تصمیم بازپرس موافقت میکند و پرونده به دادسرای شهرستان س. فرستاده میشود. دادسرای شهرستان س. پس از ارجاع پرونده آقای سربازی را تحت بازجویی قرار داد اما این دادسرا هم پس از انجام بررسیهای لازم اینطور اظهارنظر کرد که چه این جرم اتفاق افتاده باشد و چه جرمی اتفاق نیفتاده باشد، دادسرای شهرستان س. صلاحیت رسیدگی را ندارد و طبق قانون دادسرای شهرستان م. صالح به رسیدگی است. با توجه به اینکه در این مورد اختلاف در صلاحیت به وجود آمده بود، پرونده به دیوانعالیکشور فرستاده شد.
آقای سربازی که ساکن شهرستان س. است، در این شهرستان عکسهای شخصی خانم لشکری و همسرش را در صفحه فیسبوک خود گذاشته و این دو نفر که ساکن شهرستان م. هستند، در این شهرستان این تصاویر را دیدهاند. حالا دیوانعالیکشور باید به این پرسش پاسخ دهد که جرم در کجا اتفاق افتاده و شاکیان پرونده باید در کجا شکایت خود را مطرح میکردند؟ دیوان عالی کشور برای رسیدگی به این اختلاف جلسهای تشکیل داد. رأی دیوان این بود که این جرم در شهرستان س. که آقای سربازی در آن ساکن میباشد و در آن هم این تصاویر را در صفحه فیس بوک خود گذاشته، واقع شدهاست. پس خانم لشکری و همسر ایشان باید برای شکایت خود را در این شهرستان مطرح میکردند. در نتیجه برای طرح شکایت نسبت به اشخاصی که در فضای مجازی مرتکب جرم میشوند باید در محلی صورت بگیرد که در آن محل این کار انجام شدهاست/منبع:سایت مرکز آموزش قوه قضاییه
⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw