logo
logo
تفاوت‌هاے ادعاے جعل با انڪار و تردید

? تفاوت‌هاے ادعاے جعل با انڪار و تردید

۱⃣از لحاظ نوع سند: ادعاے جعل مے تواند نسبت به اسناد رسمے یا غیر رسمے به عمل آید اما انڪار و تردید نسبت به اسناد رسمے و اسنادے ڪه اعتبار رسمے دارند، مسموع نخواهد بود.

۲⃣تڪلیف اثباتے: اثبات انڪار و تردید از سوے اظهارڪننده لازم نیست و وے را با تڪلیف مواجہ نمے سازد اما جعل ادعا است و باید با دلیل اثبات شود.

۳⃣ارائه دلیل جعلیت و زمان آن: طبق ماده ۲۱۹ قانون آئین دادرسے مدنے، ادعاے جعلیت باید با ذڪر دلیل و در زمان مقرر اقامہ شود، اما در انڪار و تردید به صرف اظهار، انڪار یا تردید نسبت به سند ڪفایت مے ڪند و ارائه‌دهنده باید اصالت آن را اثبات ڪند.

۴⃣ابلاغ ادعاے جعل و تڪلیف تسلیم اصل سند در موعد قانونے: در صورت انڪار و تردید، اصل سند باید در‌ همان جلسہ به دادگاه ارائہ شود و در غیر این صورت از عداد دلایل خارج خواهد شد اما در ادعاے جعل چنین نیست.

✅ مطابق ماده ۲۲۰ قانون آئین دادرسی مدنے، ادعاے جعلیت و دلایل آن به دستور دادگاه باید به طرف مقابل ابلاغ شود ڪه چنانچہ به استفاده از سند باقے باشد، باید ظرف ۱۰ روز اصل سند موضوع ادعاے جعل را به دادگاه تسلیم ڪند. چنانچہ صاحب سند در موعد مقرر از تسلیم آن به دفتر دادگاه خوددارے ڪند، سند از عداد دلایل خارج خواهد شد.نظر و هم چنین اصالت یا جعلیت نوشتہ و سند مزبور را تعیین ڪرد.

⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw

موضوعات