logo
logo
زندگی جداگانه زوجین به مدت طولانی (۱۰ سال) و عدم

#طلاق
#عسر_و_حرج

✅چکیده:
زندگی جداگانه زوجین به مدت طولانی (۱۰ سال) و عدم اقدام زوج برای بازگرداندن زوجه به زندگی مشترک، اماره بر کراهیت شدید دو طرف بوده و می‌تواند نشانگر عسر و حرج زوجه باشد.

?تاریخ رای نهایی:۱۳۹۲/۱۱/۱۵
?شماره رای نهایی:۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۶۰۱۹۴۵
?مرجع صدور:شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران

✅رای بدوی

در خصوص دعوی خانم ل.ط. به‌طرفیت آقای ح.ج. به‌ خواسته صدور حکم طلاق، به این توضیح که خواهان مدعی است در سال ۱۳۷۵ به عقد نکاح دائم خوانده درآورده و از ده سال قبل به علت سوء رفتار زوج و عدم پرداخت نفقه، زندگی مشترک نداشته و در منزل پدری خود به‌صورت مستقل از زوج زندگی می‌کند لذا با ادعای اینکه در عسر و حرج واقع‌شده است تقاضای صدور حکم به شرح فوق را نموده است. دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده و نظر به اینکه زوجین مذکور به مدت ده سال گذشته جدای از هم زندگی می‌کنند و زوج علی‌رغم اینکه به شرح لایحه تقدیمی و اظهارات خود در دادگاه و دادخواست مطروحه مبنی بر درخواست تمکین زوجه ادعای تمایل به ادامه زندگی مشترک دارد، درحالی‌که در طی ده سال گذشته اقدامی در جهت بازگرداندن خواهان به زندگی مشترک صورت نداده و پس از ده سال مبادرت به طرح دعوی تمکین کرده است و از طرف دیگر همین‌که زوجین مدت ده سال جدای از یکدیگر هستند و به هر دلیلی تاکنون به سازش نرسیده‌اند خود دلیلی بر کراهت شدید طرفین و درنتیجه محرز بودن عسر و حرج زوجه به لحاظ اینکه در بلاتکلیفی مطلق به سر می‌برد می‌باشد. لذا دادگاه ادعای خواهان را وارد و ثابت دانسته و با توجه به اینکه بر اساس تکلیف شرعی و قانونی خود، موضوع را به داوری نیز ارجاع نموده و اما تلاش داوران طرفین به نتیجه منجر نشده است لذا مستنداً به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و ماده ۱۹۸ قانون آیین دادرسی مدنی و مواد ۱، ۴، ۳۲و۳۳ قانون حمایت خانواده حکم به الزام زوج به مطلقه کردن زوجه صادر و اعلام می‌گردد. زوجه مهریه خود را دریافت کرده و در مورد جهیزیه و نفقه جداگانه اقدام می‌کند و اجرت‌المثل را در قبال طلاق بذل می‌کند. زوجین فرزند مشترک ندارند نوع طلاق خلع بائن است و مدت اعتبار حکم شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی دادگاه است. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل ‌تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
?رئیس شعبه ۱ دادگاه عمومی حقوقی دماوند

✅رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.ج. به‌طرفیت خانم ل.ط. نسبت به دادنامه شماره۹۲۰۸۸۲-۶/۸/۹۲ در پرونده کلاسه ۹۲۰۹۹۸۲۲۱۰۱۰۰۰۹۷ شعبه ۱ دادگاه عمومی حقوقی دماوند که به‌موجب آن حکم الزام زوج به مطلقه نمودن زوجه به شرح استدلال به‌عمل‌آمده در دادنامه موصوف صادرشده است موجه تشخیص داده نمی‌شود زیرا با توجه به محتویات پرونده و نیز لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه و دفاعیه تجدیدنظر خوانده چه در لایحه دفاعیه و چه در جلسه دادگاه مورخ ۱۵/۱۱/۹۲ این دادگاه ازآنجایی‌که دادنامه بدوی وفق مقررات و موازین قانونی اصدار یافته است و از جانب تجدیدنظرخواه دلیل بر نقض و بی‌اعتباری دادنامه را فراهم آورد ابراز نگردیده است ضمن ردّ درخواست تجدیدنظرخواه مستنداً به قسمت اخیر ماده ۳۵۸ از قانون آیین دادرسی محاکم عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۷۹ شمسی دادنامه یادشده را با اصلاح بر اینکه زوجه در جلسه دادگاه مورخ ۱۵/۱۱/۹۲ اظهار نموده است از اجرت‌المثل و نفقه معوقه صرف‌نظر می‌نماید در قبال طلاق و نیز زوج نسبت به استرداد جهیزیه طبق لیست باید به من اقدام نماید در اجرای ماده ۳۵۱ قانون مارالذکر تأیید می‌نماید این رأی به‌موجب ماده ۳۶۸-۳۹۷ از قانون مرقوم ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی محترم کشور است.
?رئیس شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه /پژوهشگاه قوه قضائیه

⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw

موضوعات