logo
logo
در صورت استنکاف کارفرما ازاجرای رأی هیأت حل اختلاف چه کارى مى توان انجام داد؟

✅در صورت استنکاف کارفرما ازاجرای رأی هیأت حل اختلاف چه کارى مى توان انجام داد؟

?در مواردی ممکن است که به عنوان وکیل فرد کارگری که مدعی تضییع حقوق خویش توسط کارفرماست، با مراجعه به هیأت تشخیص و متعاقباً هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما، موفق به اثبات ادعای موکل و مآلاً محکومیت کارفرما به پرداخت حقوق مالی کارگر شویم؛ لیکن بعد از این مرحله، کارفرما از اجرای حکم قطعی صادره از هیأت حل اختلاف استکاف کند.
?در چنین مواردی صرفنظر از حق درخواست صدور اجرائیه در مراجع قضایی و پی گیری اجرای رأی هیأت حل اختلاف در شعب حقوقی دادگستری، می توان با طرح شکایت کیفری به طرفیت کارفرما، موضوع استنکاف از اجرای رأی قطعی هیأت حل اختلاف را در از طریق کیفری نیز پی گیری کرد.
?در واقع قانونگذار استنکاف از اجرای رأی قطعی هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما را جرم انگاری کرده و به کارگر این امکان را داده است تا در راستای وصول حقوق مالی خویش، بتواند با طرح شکایت کیفری به طرفیت کارفرما و تحت فشار قرار دادن وی، راحت تر به حقوق مالی خویش دست پیدا کند.
?ماده ۱۸۰ قانون کار مقرر داشته:« کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده (۱۵۹) این قانون از اجرای به موقع آرای قطعی و لازم اجرای مراجع حل اختلاف این قانون خودداری نمایند ، علاوه بر اجرای آرای مذکور ، با توجه به شرایط و امکانات خاطی به جریمه نقدی از۲۰ تا ۲۰۰ برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم خواهند شد.»

 

⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw

موضوعات