✅دستورالعمل تغییر کاربری های غیر مجاز :
دستور العمل تعیین مصادیق تغییر کاربرى غیرمجاز موضوع ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱/۸/۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی ) موضوع ماده ۱۱ تصویب نامه شماره ۵۹۸۷۹/ت ۳۷۱۱۰ هـ مورخ ۱۹/۴/۱۳۸۶ هیئت وزیران) می باشد.
? تغییر کاربریهای غیر مجاز :
✅اقدامات ذیل در صورتی که در اراضی زراعی و باغهای موضوع قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و بدون رعایت ضوابط و مقررات مربوطه و اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک و یا موافقت سازمان جهاد کشاورزی در قالب طرحهای تبصره ۴ الحاقی قانون مذکور حسب مورد صورت گیرد و مانع از تداوم تولید و بهرهبرداری و استمرار کشاورزی شود به عنوان تغییر کاربری غیرمجاز تلقی میگردد:
? – برداشت یا افزایش شن و ماسه
?- ایجاد بنا و تاسیسات.
?- خاکبرداری و خاکریزی.
?- گودبرداری.
?- احداث کورههای آجر و گچپزی.
?- پیکنی.
?- دیوارکشی اراضی.
?- دپوی زباله، نخاله و مصالح ساختمانی، شن و ماسه و ضایعات فلزی.
?- ایجاد سکونتگاههای موقت.
?- استقرار کانکس و آلاچیق.
?- احداث جاده و راه.
?- دفن زبالههای واحدهای صنعتی.
?- رها کردن پسابهای واحدهای صنعتی، فاضلابهای شهری، ضایعات کارخانجات.
?- لولهگذاری.
?- عبور شبکههای برق.
?- انتقال و تغییر حقابه اراضی زراعی و باغات به سایر اراضی و فعالیتهای غیرکشاورزی.
?- سوزاندن، قطع و ریشهکنی و خشک کردن باغات به هر طریق.
?- مخلوطریزی و شنریزی.
?- احداث راهآهن و فرودگاه.
?- احداث پارک و فضای سبز.
?- پیستهای ورزشی.
?- استخرهای ذخیره آب غیرکشاورزی.
?- احداث پارکینگ مسقف و غیرمسقف.
?- محوطهسازی (شامل سنگفرش و آسفالتکاری، جدولگذاری، سنگریزی و موارد مشابه(
?- صنایع تبدیلی و تکمیلی و غذایی و طرحهای موضوع تبصره ۴ فوقالذکر.
?- صنایع دستی.
?- طرحهای خدمات عمومی.
?- طـرحهای تملک داراییهای سرمایهای مصوب مجلس شورای اسلامی (ملی ـ استانی)
?تغییر کاربریهای مجاز:
احداث گلخانه ها، دامداریها، مرغداریها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذائی در روستاها بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمی شود . موارد ذیل با رعایت ضوابط زیست محیطی و با موافقت سازمانهای جهادکشاورزی استانها بلامانع است . همچنین تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات برای سکونت شخصی صاحبان زمین تا ۵۰۰ مترمربع فقط برای یکبار مجاز است . موارد مذکور در صورت اخذ مجوز از سازمان جهادکشاورزی از پرداخت عوارض این قانونمعاف هستند .
( تبصره ۴ ماده ۱ و تبصره ۱ ماده ۳ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱/۸/۸۵ مجلس شورای اسلامی)
? خانه کارگری و نگهبانی:
در قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی کشور مصوبه سال ۱۳۸۶ و تعیین مصادیق آن یکی از مواردی که مشمول تغییر کاربری نبود احداث خانه کارگری و نگهبانی بود ولی چون به کرات مشاهده شده که در بسیاری نقاط کشور افرادی و یا ارگانهائی اقدام به قطعه بندی اراضی کشاورزی نموده و سپس مالکین آن با استفاده از این امر اقدام به احداث ساختمانهای ویلائی غیر متعارف تحت نام نگهبانی و گارگری نموده و موجب تخریب و تغییر کاربری وسیع اراضی کشاورزی و باغی شده اند لذا :
نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، مسکن، صنایع و سازمان های محیط زیست و گردشگری در جلسه ۳۰/۱۱/۸۹ خود عنوان ” ساختمان نگهبانی و کارگری ” را از شمول معافیت تغییر کاربری حذف نمودند و مالکین اینگونه اراضی از این تاریخ نمی توانند اقدام به احداث ساختمان تحت عنوان نگهبانی و کارگری در ملک خود بنمایند . لذا این موضوع باید مورد توجه کارشناسان محترم رسمی رشته کشاورزی در پرونده های ارجاعی از دادگاهها قرار گیرد . ضمنا متقاضیانی که واقعا قصد احداث اتاق کارگری و نگهبانی دارند باید با مراجعه به امور اراضی جهادکشاورزی شهرستانها درخواست خود را ارائه دهند تا کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغی در استان مربوطه درخواست وی را بررسی و طبق ضوابط مشخص اتخاذ تصمیم نمایند.
🔴 برای خواندن مطالب بیشتر به سایت ما سر بزنید
🔴 لبنک عضویت در بزرگترین کانال تخصصی حقوقی در تلگرام