راهاندازی درگاه شکایت از قضات و دادستانهای متخلف
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر عملکرد دادستانها گفت: «ما دو نوع نظارت بر عملکرد دادسراها و دادستانهای کشور داریم و به تازگی نیز درگاهی در سایت دادستانی کل کشور راه اندازی شده که تمام مردم میتوانند شکایت از قضات و دادستانها را با ذکر مشخصات کاملشان اعلام کنند.
سامانه مورد اشاره دادستان کل کشور در سایت دادستانی موجود است.
اگر به نشانی dadsetani.ir/?page=report_eteraz مراجعه کنید، صفحهای برای شما گشوده میشود که میتوانید پس از درج اطلاعات شخصی چون کد ملی و نام، شماره همراه و رایانامه (ایمیل) خود در آن و گزارش شکایت از دادستان یا قاضی مربوط را در آن ثبت کنید.
این سخن دادستان کل کشور، به معنای ایجاد یک سازوکار جدید در نظارت بر رفتار قضات است؛ چرا که هم اکنون شاکیان از عملکرد قضات و دادستانها باید به قانون نظارت بر رفتار قضات استناد کنند؛ اما ایجاد این درگاه اینترنتی می تواند به بازرسان قوه قضاییه اطلاعات کاملتری برای نظارت بدهد. پیشتر مقامات قضایی کشورمان از نظارتهای نامحسوس بر کارکنان دستگاه قضا خبر داده بودند. امری که مورد مطالبه رهبر انقلاب هم قرار گرفته بود.
روند بررسی تخلفات قضایی بر اساس گزارش های منتشر شده در ماهها و سالهای اخیر، با جدیت بیشتری پیگیری و رسانهای شده است. رئیس قوه قضاییه در دیداری که آذر ماه با جمعی از نمایندگان تشکل های دانشجویی داشت، به این موضوع اشاره کرده و از «نظارت های پنهانی در قوه قضاییه و کاهش تخلفات به واسطه این سیستمهای نظارتی خبر داده بود. سخنگوی قوه قضاییه هم در نشست خبری دی ماه خود از دستگیری ۸ وکیل، سه قاضی و تعدادی از کارمندان و کارشناسان متخلف در آذرماه امسال خبر داده بود.
پیش از این نیز مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از پیگیریهای این مرکز برای مقابله با تخلفات قضایی گزارش داده بود در سال گذشته ۷۸ قاضی تعلیق شدند که این تعداد درمقایسه با سال پیش از آن ۲۰ درصد افزایش داشته است. این گزارش همچنین از دریافت ۲۷ هزار و ۹۲۰ گزارش و برخورد با ۱۷۸ وکیل، ۶۴ کارشناس و ۱۰۳ کارچاق کن خبر داده بود. نجات ا… ابراهیمیان معاون سابق دادسرای انتظامی قضات هم در نشستی ثبت پنج هزار و ۹۰۰ شکایت از قضات در سال ۹۴ را اعلام کرده بود.
⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس