✅لایحهای که زنان را در برابر مردان بیمه میکند/ مردان با کوچکترین خشونت علیه همسر روانه زندان میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر نگاهی به لغت نامه دهخدا بیاندازیم، واژه خشونت به معنای درشتی و زبری، سخت رویی و خشم و غضب معنی شده است، اگر با دقت به معنای واژه خشونت توجه کنیم، متوجه می شویم که خشونت تنها معنای فیزیکی ندارد و آزارهای کلامی و روحی هم شامل آن می شود.
در تمام جوامع خشونت مورد نکوهش افراد جامعه است، حال اگر این خشونت علیه زنان و دختران اعمال شود از انزجار بیشتری در بین اقشار جامعه برخوردار است، زیرا در تمام مجامع، زن را به عنوان فردی با جنس لطیف و روحیاتی حساس میشناسند.
در دین مبین اسلام هم توجه بسیاری به زن و جایگاهش شده است و امیر مومنان علی (ع) در نامه ۳۱ نهج البلاغه به امام حسن (ع) می فرمایند: «زن ریحانه است». همین سخن امام علی (ع) روحیه حساس زنان را نشان میدهد، اما متاسفانه کم و بیش در جامعه خبرهایی در رابطه با خشونت های وارده علیه زنان شنیده می شود.
روانشناسان و جامعهشناسان خشونت را تنها خشونتهای جسمی و فیزیکی نمی دانند، بلکه خشونتهای زبانی(کلامی)، روانی، حقوقی، جنسی، اقتصادی، فکری و آموزشی را مهم تر از خشونتهای جسمی علیه زنان میدانند.
اغلب زنان معقتد هستند که میتوانند بدرفتاریهای فیزیکی را تحمل کنند، اما توهینهای لفظی و بی احترامی به آنها به ویژه در مقابل فرزندان و سایر اعضای خانواده برایشان غیر قابل پذیرش است.
حسین اسدبیگی رئیس ستاد فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با ارائه گزارشی از تعداد تماسهای زنان با اورژانس اجتماعی گفت: ۶۵ درصد تماسها با شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی توسط زنان انجام میشود که رنج سنی این زنان بیشتر میان ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارد و اغلب دارای تحصیلات دیپلم و بیش از نیمی از آنها متاهل هستند.
وی افزود: در میان زنانی که طی یک سال گذشته با اورژانس اجتماعی تماس گرفته اند، حدود ۸ هزار و ۲۰۸ نفر مورد اذیت و آزار توسط همسران خود قرار گرفته اند و و ۳ هزار و ۷۷۹ نفر هم مورد خشونتهای خانگی قرار گرفته اند.
اسد بیگی بیان داشت: آمارها نشان می دهد حدود ۶ هزار و ۶۷۹ تن از زنان و دختران هستند که به دلایل مختلف از محیط خانه خارج شده اند و در محیط جامعه مورد تجاوز( روحی و جسمی) قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: حدود ۳۳ هزار و ۶۱۱ زن هم به دلیل اختلافات حاد خانوادگی متقاضی طلاق هستند و کار آنها به محاکم قضایی کشیده شده است، اگر چه خشونت علیه زنان در کشور ما آن چنان حاد نیست، اما با این حال دولت چند سالی است که اقدام به تهیه لایحه ای برای خشونت علیه زنان کرده که البته به آن انتقاداتی هم وارد شده است.
شهیندخت مولاوردی معاون سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده پیشتر در رابطه با این لایحه گفت: ضرورت تدوین چنین لایحهای چندین سال است که احساس میشود و جامعه نیز از دولت انتظار دارد. این لایحه در دولت دهم آماده و به کمیسیون لوایح ارائه شده بود، اما بخش قضایی لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت مورد ایراد کمیسیون لوایح قرار گرفت و از دستور کار این کمیسیون خارج شد.
مولاوردی در ادامه یادآور شد: تدوین و تصویب این قانون از منظر بینالمللی نیز دارای حسن بوده و در وجهه جهانی کشور تأثیرگذار است؛ هر چند که هدف اصلی ما نگاه به داخل کشور و منافع شهروندان است. اراده کشور و مجموعه حاکمیت برای مقابله با برخی اعمالی که تاکنون بدانها توجه نشده، جدی است. برای لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت سه تدبیر، «بازدارندگی و پیشگیری»، «حفاظتی و حمایتی» و «قانونی» لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه ۵ محور باید در زمینه مقابلهبا خشونت علیه زنان مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: ضرورت دارد قوانینی در زمینه حمایت از زنان بزه دیده تصویب شود و مرتکبان خشونت علیه زنان مجازات شوند، همچنین مبارزه با خشونت علیه زنان یک مسئولیت همگانی تلقی میشود؛ البته این مورد را نباید به وظیفه یک قوه یا دستگاه محدود کنیم.
هم زمان با کار دولت برای تدوین لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، وکلای دادگستری هم لایحه ای مشابه اما با جزییات بیشتر براساس پرونده هایی که تاکنون وکالت آنها را برعهده داشتند تدوین و به دولت پیشنهاد کردند. این لایحه در ۱۲ بهمن ماه سال گذشته در کانون وکلای دادگستری رونمایی شد.
⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw