نمونه قرارداد خرید و فروش خودرو (اقساطی)
ماده ۱ : طرفین قرارداد
۱-۱- فروشنده/فروشندگان …………………… فرزند …………. به شماره شناسنامه …………… صادره از ……………… کدملی ……………… متولد …………… ساکن ……………………………………………… تلفن ………………….. راسا یا با وکالت/قیمومیت/ولایت/وصایت ……………………….. فرزند ……………….. به شماره شناسنامه …………………… متولد ……………………….. بموجب ……………………..
۱-۲ – خریدار/خریداران ………………………. فرزند ………….. به شماره شناسنامه ………………..صادره از ……………کدملی ………………… متولد ………….. ساکن ………………………….. تلفن ………….. راسا یا با وکالت/قیمومیت/ولایت/وصایت ……………………….. فرزند ……………….. به شماره شناسنامه …………………… متولد ……………………….. بموجب ……………………..
ماده ۲: موضوع و مشخصات مورد معامله
عبارتست از انتقال ……………………. دانگ یکدستگاه ……………………. از نوع …………… مدل …………………………. سیستم ……………. رنگ ………………… سیلندر …………………….. شماره راهنمایی و رانندگی …………………………………. شماره شاسی ……………………………………….. شماره موتور ……………………………………… که با تمام تجهیزات، متعلقات و منصوبات آن از قبیل ……………………… در آن می باشد.
ماده ۳ : ثمن معامله
۳-۱ – ثمن معامله به طور مقطوع بعدد ( ………………………….. ریال ) و با حروف ( ……………………….. ریال ) تعیین گردید. که به صورت اقساط و به شرح زیر پرداخت خواهد شد.
۳-۲ – مبلغ ………………. ریال معادل ………………………. تومان از ثمن معامله به شرح نقداً / طی چک شماره …………………… عهده بانک ……….. مورخ………….. از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.
۳-۳ – مبلغ ………………. ریال معادل ………………………. تومان از ثمن معامله به شرح نقداً / طی چک شماره …………………… عهده بانک ……….. مورخ………….. از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.
۳-۴ – مبلغ ………………. ریال معادل ………………………. تومان از ثمن معامله به شرح نقداً / طی چک شماره …………………… عهده بانک ……….. مورخ………….. از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.
۳-۵ – مبلغ ………………. ریال معادل ………………………. تومان از ثمن معامله به شرح نقداً / طی چک شماره …………………… عهده بانک ……….. مورخ………….. از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.
ماده ۴ : شرایط معامله
۴-۱ طرفین متعهد شدند جهت تنظیم سند ، طبق قرارداد در تاریخ به حروف ……………………….به همراهی یکدیگر به مرکز تعویض پلاک مراجعه کنند و در تاریخ ……………. در دفتر اسناد رسمی شماره ………………………… حاضر شوند و فروشنده متعهد گردید سند را به نام خریدار یا هر کس که خریدار معرفی نماید انتقال دهد . در ضمن ، اجرای تعهد ( تنظیم سند ) از طرف فروشنده بنام منتقلٌ الیه بعدی ، منوط به احراز انتقال از طریق ارائه قرارداد می باشد و در صورت عدم حضور هر یک از طرفین در دفتر خانه اسناد رسمی مربوطه ، گواهی سر دفتر مثبت تخلف نامبرده می شود .
۴-۲ – عدم ارائه مستندات و مدارک لازم جهت تنظیم سند از طرف فروشنده و عدم پرداخت ثمن توسط خریدار ، در حکم عدم حضور است و سر دفتر در موارد مذکور به تقاضای ذینفع مجاز به صدور گواهی عدم حضور می باشد .
۴-۳ – مورد معامله با تمام لوازم موجود و اسناد و مدارک ، با رؤیت کامل فنی ، بدنه ، توسط خریدار و یا کارشناس منتخب وی صورت گرفت و از کمیت و کیفیت آن آگاه می باشد .
۴-۴- مسئولیت هر گونه تخلف اعم از راهنمایی و رانندگی ، کیفری و مدنی که با استفاده از مورد معامله تا زمان تحویل ، به وقوع پیوسته باشد بعهده فروشنده است .
۴-۵ – هزینه های نقل و انتقال اعم از دارایی و عوارض شهرداری بعهده فروشنده ، حق الثبت و حق التحریر بعهده …………………………. می باشد.
۴-۶ – کلیه خیارات از جمله خیار غبن به هر عنوان ادعا و به هر میزان با اقرار طرفین و با علم و اطلاع کامل نسبت به عرف بازار اسقاط گردید . موارد تقلب و تدلیس از این موضوع مستثنی است .
۴-۷ – در صورتیکه معلوم گردد مورد معامله به هر علتی غیر از عامل قوه قاهره مانند مصادره ، رهن ، عملیات اجرایی دادگستری یا اجرای اسناد رسمی ، مستحق للغیر و یا غصبی بودن ، قانوناً قابل انتقال به خریدار نبوده ، فروشنده موظف است کلیه هزینه هایی راکه خریدار متقبل شده ، پرداخت نموده و مبلغ به حروف ( ……………………………………… ریال ) به عنوان خسارت عدم انجام تعهد به وی پرداخت و ثمن دریافتی را با احتساب خسارت قانونی مسترد نماید .
۴-۸ – مورد معامله و کلیه اوراق و مستندات در تاریخ با حروف ……………………… ساعت ………………………….. تسلیم خریدار شد/ خواهد شد.
۴-۹ – در صورت عدم حضور هر یک از طرفین برای تنظیم سند در دفترخانه اسناد رسمی تعیین شده ، ممتنع از حضور ، مکلف است به ازای هر روز تاخیر مبلغ باحروف ( ……………ریال ) بعنوان خسارت تاخیر اجرای تعهد در وجه طرف مقابل پرداخت نماید. خسارت مذکور مستقل از تعهد اصلی بوده و با آن قابل جمع است.
۴-۱۰ – چک ها و یا سفته ها در حکم ثمن معامله می باشد در صورتیکه پرداخت ……………….. قسط از اقساط بصورت متوالی از طرف خریدار به تاخیر افتد فروشنده حق دارد معامله را فسخ و وسیله نقلیه را مسترد نماید. خریدار در صورت استنکاف از استرداد مورد معامله ملزم و متعهد به تحویل مورد معامله و جبران خسارت وارده می باشد و در صورتیکه مورد معامله به هر علتی تلف شده باشد خریدار مسئول پرداخت خسارت وارده خواهد بود . جبران خسارت پس از کسر میزان مبالغ پرداختی بوده و مبنای قیمت مورد معامله به نرخ روز بازار محاسبه می گردد.
۴-۱۱ – پس از پرداخت آخرین قسط فروشنده موظف است سند را به نام خریدار انتقال دهد.