✅ملک ورثهای و شرایط اجاره دادن آن
در اجاره ملک ورثهای باید به یک سری نکات حقوقی توجه کنید تا هم معامله شما از نظر قانونی درست باشد، هم اینکه در آینده با مشکلات حقوقی روبرو نشده و اسیر دعاوی ملکی نشوید. در این مطلب به موضوع شرایط اجاره ملک ورثه ای میپردازیم.
شرایط اجاره ملک ورثه ای
-
داشتن گواهی انحصار وراثت
اگر مالک خانه فوت کرده باشد، بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، ملک قابل معامله نیست. پس همانطور که اشاره کردیم برای این که این کار را انجام دهید حتما باید انحاصر وراثت را انجام داده باشید و گواهی آن را در دست داشته باشد.
مسلما از نظر قانون فقط و فقط گواهی انحصار وراثت است که میزان و سهم هر یک از وراث را مشخص میکند پس این گواهی، گواهی بسیار مهمی است.
-
موافقت وراث
گاهی اوقات یک یا چند نفر از وراث با اجاره دادن ملک موافق هستند، اما یک یا چند نفر دیگر موافق این موضوع نیستند.
در این حالت حتی اگر اجارهنامه هم نوشته شده باشد و شما بخواهید که مراحل آخر اجاره دادن را طی کنید این اجارهنامه از نظر قانون به هیچ عنوان مورد قبول نیست و باید همه وراثی که در آن ملک نقش دارند با آگاهی و رضایت کامل از آن واقف باشند تا بتوان این کار را انجام داد. علاوهبر این تمامی وراث باید پای قرارداد را امضا کنند.
-
واریز ودیعه قرضالحسنه و اجارهبها (تقسیم اجاره بین وراث)
روش تقسیم اجاره بین وراث به توافق بین آنها بستگی دارد. برای واریز مبلغ رهن و اجارهبها، ۲ راه پیش پای شما قرار دارد، که عبارت است از:
راه اول: این است که همه وراث توافق کنند که مبلغ مورد نظر به یک شماره حساب مشخص واریز شود.
در این حالت ضروری است که این توافق در اجارهنامه قید شده و شماره حساب یا شماره کارت مورد نظر نیز در اجارهنامه نوشته شود.
راه دوم: این است که وراث به چنین توافقی نرسند. در این حالت باید با توجه به میزان سهم هر فرد از ارث، مبلغ رهن و اجاره ماهانه، بهصورت جداگانه به حساب افراد واریز شود.
در این حالت نیز باید این موضوع در اجارهنامه قید شده و شماره حساب هر یک از وراث در قرارداد اجاره ملک ورثهای نوشته شود.
? برای خواندن مطالب بیشتر به سایت ما سر بزنید
? لبنک عضویت در بزرگترین کانال تخصصی حقوقی در تلگرام