logo
logo
اگر زوجه پس از تسلیم گواهی عدم سازش به دفترخانه مراجعه نکند، تکلیف چیست؟

✅اگر زوجه پس از تسلیم گواهی عدم سازش به دفترخانه مراجعه نکند، تکلیف چیست؟

ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده می‌گوید هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند.

 

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده می‌گوید هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد.

این ماده دارای تبصره ذیل میباشد:

تبصره ـ. فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (۳۴) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می‌آید.

نظریه شماره ۲۳۱۲/۹۲/۷ – ۵/۱۲/۱۳۹۲ اداره کل حقوقی قوه قضاییه در خصوص چگونگی اعمال ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ در فرض عدم حضور زوجه در دفترخانه، موارد زیر قابل ذکر است:

با توجه به اطلاق ماده ذکر شده، مقررات این ماده قانونی شامل گواهی عدم امکان سازش با هر نوع منشای میباشد، خواه ناشی از طلاق توافقی بوده، خواه ناشی از درخواست طلاق از ناحیه زوج باشد. به علاوه توافق در طلاق نمی‌تواند معنایی جز این داشته باشد که زوجین اعلام داشته اند هر دو متقاضی طلاق می‌باشند و دادگاه با رعایت کلیه مقررات مربوط، گواهی عدم سازش صادر می‌کند.

وفق نص ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفتر خانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین اخطار می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه، حاضر شوند، در صورت عدم حضور زوجه، صیغه طلاق جاری و پس از ثبت بوسیله دفترخانه، مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد.

در مورد چگونگی حق و حقوق زوجه با وصف امتناع وی از حضور در دفتررسمی طلاق، با عنایت به ماده ۳۵ قانون حمایت ار خانواده، از آنجایی که دادگاه ضمن رای خود در مورد طلاق زوجین مکلف است تکلیف کلیه حق و حقوق زوجه را نیز مشخص نماید بنابراین اجرا و ثبت طلاق در فرض مورد نظر (عدم حضور زوجه در دفترخانه) منوط به سپردن کلیه حق و حقوق زوجه وفق رای دادگاه، توسط زوج به حساب سپرده امانی است که طبق مقررات، از سوی دفترخانه اعلام می‌گرددو در صورت صدور حکم تقسیط یا اعسار زوج، مطابق آن اقدام می‌شود.

 

⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw

موضوعات