✅مجوز جذب وکیل برای مرکز مشاوران قوه قضاییه صادر شده است
?رئیس مرکز مشاوران:امسال هم که آزمون وکالت برگزار شود چیزی حدود ۲ هزار نفر پذیرش وکیل خواهیم داشت
▪️عبدالرضا مومنی در گفتگو با خبرگزارى میزاندرباره تاریخچه تشکیل و فعالیتهای مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه گفت:
?این مقام مسئول اظهار کرد: در قانون برنامه قانون ششم توسعه و در بند چ. ماده ۸۸ در قسمت مربوطه به استخدام ایثارگران و جانبازان با ذکر صریح نام مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه آمده است که این مرکز باید ۳۰ درصد از پذیرش خود را به جانبازان و ایثارگران اختصاص دهد.
? این امر از این جهت اهمیت دارد که بعد از برنامه سوم توسعه که این مرکز بر مبنای آن قانون تشکیل شده بود کانونها و یکسری افراد دیگر مدعی بودند که بعد از انقضای برنامه سوم توسعه این مرکز هم باید خود به خود حذف شود و دیگر لازم نیست به حیات خود ادامه دهد.
?البته این دیدگاه را ما هیچگاه به دلیل مختلفی قبول نکردیم. اول این که قوه قضائیه میتواند هر تشکیلاتی را که برای اجرای عدالت و انجام امور قضایی و دسترسی مردم به خدمات حقوقی از جمله وکالت لازم است را ایجاد کند.
?یعنی وقتی که کانون وکلا در انجام وظایف خود کوتاهی میکند مسلم است که قوه قضائیه این اختیار را دارد که خودش رأسا نسبت به پذیرش وکیل اقدام کند و این مرکز با همان دیدگاه وجودش قابل تفسیر و تأیید است.
?البته یکسری افراد معتقد هستند که مرکز امور وکلای قوه قضائیه برقرار باشد، اما فقط به امورات همان وکلا و کارشناسانی که برای آنها پرونده صادر کرده است، بپردازد. این در حالی است که این امر هم با اصول برنامه توسعه مغایرت دارد. چون توسعه برای این است که ما بتوانیم از نظر نسبتهای ایجاد شده برای توسعه مسائل استفاده کنیم. وقتی که یک چنین مجموعهای ایجاد و برای آن این همه سرمایه گذاشته شده است عدم استفاده از این ظرفیت مغایر با برنامه توسعه است.
?این موضوعات از گذشته مطرح بود تا اینکه در برنامه ششم در ماده ۸۸ این قانون ذکر شد که ۳۰% از سهمیه مرکز امور وکلای قوه قضائیه باید به جانبازان و ایثارگران اختصاص پیدا کند. این امر بهگونهای ماهیت و وجود مرکز را تأکید کرد.
?این امر به سه معنی بود؛ یکی اینکه این مرکز باید باقی باشد و به حیات خود ادامه بدهد که بتواند سهمیه جذب به جانبازان ارائه دهد. دوم اینکه ادامه حیات این مرکز بدین معنی است که تاکنون اقدامات انجام شده مرکز مورد تأیید است و تمامی پروانههای صادر شده دارای اعتبار است و سوم اینکه این مرکز برای ۵ سال آینده هم میتواند آزمون برگزار کرده و کارشناس و وکیل بپذیرد.
?بر همین مبنا ما این موضوع را در هیئت نظارت مرکز امور وکلا که مرکب از چند تن از معاونین رئیس قوه قضائیه و افراد دیگر است مطرح کردیم و این مجوز از طرف آنها صادر شد که این مرکز بتواند برای امسال پروانه وکالت را صادر کند. البته برای جذب کارشناس در حال اخذ مجوز هستیم که بتوانیم برای جذب کارشناس هم آزمون برگزار کنیم.
?ما ظرفیتهای مورد نیاز خود را بر مبنای نیازهایی که استانها اعلام میکنند تعیین میکنیم. شرایط ثبتنامها در آگهی آزمون که در سایت مرکز وجود دارد قید میشود و ما این شرایط را اعلام میکنیم و همه کسانی که مایل به ثبتنام هستند از طریق سایت مرکز ثبتنام میکنند.
پس از ثبت نام داوطلبان و بررسی صلاحیتها، برای آنها کارت آزمون صادر میشود و آنها میتوانند در جلسه آزمون شرکت کنند.
?در آزمونهای ما تعداد افرادی که شرکت میکنند تقریباً زیاد است. بهعنوان مثال در آخرین آزمونی که در سال ۹۲ برای وکالت برگزار کردیم حدود ۴۵ هزار نفر شرکت کردند. همچنین برای کارشناسی هم حدود ۴۵ هزار نفر در سال ۹۳ ثبتنام و شرکت کرده بودند که درمجموع این آزمونها مجموعاً حدود ۲ هزار نفر برای وکلا و حدود ۲ هزار نفر برای کارشناسان پذیرش انجام شد.
?امسال هم که آزمون وکالت برگزار شود چیزی حدود ۲ هزار نفر پذیرش وکیل خواهیم داشت.
⚖️ گروه تلگرامی موسسه حقوقی و داوری عدل آوران آرسیس
? @arsislaw